Community Archives & Heritage Group Conference 2022

A short film about the Community Archives & Heritage Group (CAHG) 2022 conference, which took place over 15, 16 & 17 July 2022 in the National University of Ireland, Galway.

This event was co-hosted by the National Museum of Ireland’s Irish Community Archive Network (iCAN), Galway County Council & the James Hardiman Library, NUI, Galway.

Community Archives 2022 conference video: the Spirit of Meitheal

• Liam, a chara
    Go raibh maith agat as do thuairim. Má tá ranníocaíocht le déanamh agat i nGaeilge, bheadh ​​an-áthas orainn é a fháil.

By Lorna Elms (25/10/2022)
  • A chara,
    Is aisteach liom gur i mBéarla amháin atá an leathanach agus an t-eolas ar fad atá air. Tá sin beagán íoróineach ag cur san áireamh gur chuid shubtaintiúil d’oidhreacht na hÉireann an Ghaeilge agus go mb’fhéidir gurb í an chuid is leochailí í. Íoróineach freisin gur gcuireann an polasaí aonteangach atá i bhfeidhm i gcuid mhór den tseirbhís phoiblí agus den tseirbhís oidhreachta leis an leochaileachta sin. Is é sin le rá tá na hinstiúidí atá ceaptha aire a thabhairt don oidhreacht ag cuidiú le scrios ceann de na gnéithe oidhreachta is luachmhaire dá bhfuil againn.

By Liam Mac Cóil (25/10/2022)
  • Thank you Mary & Noelene for your kind comments. Chris @ KirkleesTV did a great job with the filming and editing

By Lorna Elms (05/10/2022)
    Well done to you & all organizers.

By Noelene Beckett Crowe. (04/10/2022)
  • Well done Lorna and team…It will have taken a lot of editing to get the video into this shape….you can be proud

By Mary Hargaden - The Medieval Bray Project (02/10/2022)